Șefa Fiscului doljean, agent de promovare pentru afacerea soțului

Afacerile soțului directorului Agenției Județene a Finanțelor Publice (AJFP) Dolj, Bogdana Oprescu, au înflorit în ultimii doi ani, acesta reușind să vândă articole confecționate din textile ce i-au asigurat in anul 2021 un profit de peste 784.000 lei. Numai că, echipamentele confecționate de Laurențiu Iulian Oprescu, în speță uniforme pentru diverse domenii de activitate, ar fi promovate intens chiar de șefa Fiscului, care, din funcția pe care o deține, face pe agentul de vânzări pentru firma soțului, Centrul de Pregatire Profesională și Consultanță Romtraining SRL, deținută în totalitate de Laurențiu Iulian Oprescu.

În anul 2015, Iulian Laurențiu Oprescu înființează Centrul de Pregătire Profesională și Consultanță Romtraining SRL, firmă pe care o ține pe linia de plutire până în anul 2019, când renunță la activitatea Asociaţiei Centrul de îngrijiri vârstnici Sf. Andrei, și se concentrează pe confecționarea de textile. Mai precis uniforme, tricouri, măști de protecție, societatea având un statut aparte, fiind încadrată ca unitate protejată autorizată. Conform unui raport de activitate depus de administratorul societății pentru anul 2021, din cei patru angajați ai societății trei aveau grad III de invaliditate, aceștia onorând 51 de contracte de prestări servicii, în valoare de 1.382.481,08 lei fără TVA. Conform legii 193/2020, care reactualizează legea 448/2006, firmele cu peste 50 de angajați, au posibilitatea de a utiliza jumătate din suma calculată ca fond de handicap pentru achiziții. Totodată,  unitățile protejate autorizate beneficiază de scutire la plată a impozitului pe profit, cu condiția ca cel puțin 75% din fondul obținut prin scutire să fie reinvestit pentru restructurare sau pentru achiziționarea de echipamente tehnologice, mașini, utilaje, instalații de lucru și/sau amenajarea locurilor de muncă protejate, în condițiile prevăzute de Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare. Cunoscând aceste facilități pe care le acordă statul român, soțul Bogdanei Oprescu a început să bată la ușile mai multor societăți comerciale din Dolj, la scurt timp după ce șefa Fiscului le-ar fi sugerat mai multor administratori de societăți ce benefică ar fi o astfel de colaborare. Printre societățile care au răspuns prompt la rugămințile Bogdanei Oprescu se numără Ilex, QFort, Colliseum, Navicor Cleaning, Cipcos Mar, Acvatot, Optima, etc. Gurile rele spun că deși unii dintre colaboratorii acestei societăți au comandat echipamente de la Laurențiu Oprescu, produsele fie au ajuns cu mare întârziere sau comandă incompletă.

S-a îmbogățit pe spatele persoanelor invalide


Afacerea soțului Bogdanei Oprescu a mers ca pe roate având în vedere că în ultima perioadă Laurențiu Oprescu a fost observat la volanul unui Mercedez Benz GL, a cărui valoare atinge ușor suma de 150.000 euro. Probabil mașina a fost achiziționată cu ajutorul dividentelor încasate de Laurențiu Oprescu, în anul 2021, în calitate de agent comercial la Centrul de Pregatire Profesională și Consultanță Romtraining SRL, în valoare de 239.000 lei, firma înregistrând un profit net de 718.664, dar și datorii de 473.702 lei. Dar probabil familiei Oprescu îi place să trăiască pe picior mare și să aibă notorietate, lucru ce putea fi observat încă din 2012, când Laurențiu Oprescu a candidat pentru o funcție în Parlamentul României, pe lista PP-DD, deschisă la acea vreme de afaceristul Gheorghe Nețoiu. Luptele pare-se a fi pe placul soților Oprescu, amândoi ținând cu dinții la statutul lor social, în speță la funcția deținută de madam Bogdana, care și-a călcat colegii în picioare pentru a rămâne în fruntea fiscului doljean, lucru confirmat de mai mulți “colaboratori” ai acesteia care au fost dispuși să dezvăluie metodele de intimidare folosite de Bogdana Oprescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.