Nicolae Ciucă mesaj către elevi: Continuați să fiți curioși, continuați să fiți curajoși, continuați să gândiți cu mintea voastră!

Premierul României Nicolae Ciucă a participat, luni dimineață, la festivitățile organizate la Colegiul Național “Tudor Vladimirescu” pentru marcarea începerii noului an școlar.

„Să alegi să îți servești patria de la o asemenea vârstă este o onoare și o dovadă de maturitate, mai ales în vremuri care ne obligă să ne gândim mai mult la țară și la securitatea noastră. Știu câte emoții sunt adunate în sufletul fiecăruia dintre dumneavoastră, câte întrebări, câte speranțe, câte planuri și câte îndoieli vă trec acum prin minte. Le-am trăit și eu, aici, cu mulți ani în urmă. Le veți depăși cu ajutorul corpului profesoral de excepție, comandanților, colegilor și părinților. Nu ezitați niciodată să cereți ajutorul! Urez ”Bine ați revenit acasă!” elevilor din anii mai mari, care știu deja ce înseamnă viața într-un colegiu militar! Cu toții începeți noul an școlar în ”casă nouă”, într-o instituție de învățământ ce oferă facilități deosebite de studiu, de cazare, de instruire. Sunt dotări care, sunt sigur, vă vor ajuta să deveniți cetățeni și militari buni. Folosesc acest prilej pentru a-i felicita pe toți cei care s-au implicat în derularea acestui proiect care, iată, după aproximativ 3 ani de zile, ajunge să poată fi folosit de către elevii Colegiul Militar Național Tudor Vladimirescu. Dragi elevi, sunteți parte a unei generații care dovedește că știe, vrea și poate să facă performanță. Că este creativă, că obține rezultate remarcabile la olimpiade de studiu și stabilește noi recorduri în sport, că este implicată civic și social. Că se informează, pune întrebări și caută răspunsuri. M-am bucurat să remarc aceste calități la multe întâlniri avute cu tinerii. Continuați să fiți curioși, continuați să fiți curajoși, continuați să gândiți cu mintea voastră! Pentru că știm cât de mare este potențialul generației voastre, venim cu soluții pentru a asigura fiecărui copil șansa la o educație de calitate și posibilitatea să se dezvolte în domeniile în care simte că poate și vrea să fie mai bun. Știm că este nevoie de creșe, grădinițe, școli, licee, universități moderne. Și alocăm resurse pentru construcția unor noi astfel de unități școlare sau pentru modernizarea și extinderea celor existente. Pentru ca niciun elev să nu fie lăsat în urmă, am dezvoltat programele destinate reducerii abandonului școlar și susținerii copiilor din medii defavorizate. Sunt direcții pe care le vom dezvolta în noile legi ale educației. Proiectul ”România educată” așază învățământul românesc pe principii noi, care să asigure accesul la educație de calitate și să valorifice potențialul uman al României. Destinul României depinde esențial de creșterea performanței sistemului nostru de educație.

Doamnelor și domnilor profesori, aveți în mâinile dumneavoastră cea mai prețioasă avuție a unei țări: copiii. Dumneavoastră le sunteți lumina pe drumul cunoașterii! Modelați caractere, îi faceți să strălucească, să fie încrezători în potențialul lor, în știința lor de carte. Îi stimulați să-și dorească să știe mai mult, îi încurajați și le sunteți alături atunci când au nevoie. Îi faceți oameni, profesioniști, cetățeni, buni români. Munca dumneavoastră aduce beneficii greu de cuantificat generației tinere și societății românești. Pentru că un popor educat clădește o țară dezvoltată, ancorată în spiritul și valorile europene și euroatlantice, familii din care România, cu mândrie, face parte”, le-a transmis premierul elevilor militari.

2 COMENTARII

  1. Premierul Romaniei Nicolae Ciuca si-a insotit cuvintele cu actiuni prin participarea sa la festivitatea de la Colegiul National „Tudor Vladimirescu”. Avand o preocupare majora pentru educatie si spatiile educationale, premierul aduce interesul si sprijinul statului pentru oferirea celor mai bune oportunitati de invatare si dezvoltare pentru tinerii din Romania. Transmitem apreciere si recunostinta pentru eforturile administratiei publice in acest sens!

  2. Premierul tarii, Nicolae Ciuca, a demonstrat prin prezenta sa dedicarea si sustinerea sa pentru aceste idealuri. Ne bucuram ca a ales sa deschida noul an scolar alaturi de tinerii din Colegiul National “Tudor Vladimirescu” si speram sa ofere acestora exemple inspirationale si o cale mai buna de invatare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.