Deputata Alexandra Presură este președinta Organizației de Femei Social Democrate Dolj

În cadrul Conferinței Județene a Organizației de Femei Social Democrate (OFSD) Dolj desfășurate duminică, 01 octombrie 2023, la Filarmonica Oltenia Craiova, a fost desemnată în funcția de președinte, doamna deputat Alexandra Presură.

De asemenea, a fost constituit și Biroul Executiv de conducere al OFSD Dolj, în funcția de secretar fiind aleasă Mihaela Bărbieru.

La conferința de alegeri au fost prezenți președintele PSD Dolj, europarlamentarul Claudiu Manda, prim-vicepreședintele PSD Dolj, Cosmin Vasile, președintele PSD Craiova, Lia Olguța Vasilescu, împreună cu Biroul Permanent Județean al PSD Dolj.

In calitate de invitate la Conferința Județeană de Alegeri a OFSD Dolj au fost prezente doamnele: Rovana Plumb – europarlamentar, Corina Crețu – europarlamentar, Natalia Intotero – Ministrul Ministerului Investițiilor si Proiectelor, Simona Bucura – Ministrul Muncii, Maria Grapini – europarlamentar, Maria Lazăr – secretar OFSD Romania, Maya Teodoroiu – deputat, Mariana Cîrstea – secretar general adjunct la Ministerul Fondurilor Europene, Manuela Catrina – subsecretar de stat – Directoratul Național de Securitate Cibernetică, Anca Burdușanu – președinte OFSD Gorj, Corina Sulger – președinte OFSD Olt.

Temele dezbătute în cadrul Conferinței au fost:

1. LEADERSHIP POLITIC, SUBREPREZENTAREA FEMEILOR ÎN POLITICĂ, EGALITATEA DE GEN

2. ROLUL FEMEII CA EDUCATOR

3. DEZVOLTARE PERSONALĂ. ADAPTABILITATE LA SCHIMBARE ȘI SUCCESUL FEMEII ÎN POLITICĂ

4. BALANȚA ÎNTRE VIAȚA PERSONALĂ ȘI VIAȚA PROFESIONALĂ

Ca fapt inedit, la finalul discursului prim-vicepreședintelui Cosmin Vasile, bărbații prezenți în sală au avut un mic protest, ridicând mai multe pancarte cu mesaje prin care cereau egalitate de șanse a bărbaților cu femeile din PSD Dolj. 

Alexandra Presură:

”Bună ziua dragi colege și stimați invitați! Vă mulțumesc tuturor pentru prezența dumneavoastră astăzi! Este o onoare pentru mine să mă regăsesc în fața acestei adunări de doamne puternice și determinate, care au capacitatea de a aduce schimbări semnificative în comunitatea noastră! Astăzi avem șansa să ne conectăm la adevărate surse de inspirație, prin prezența invitaților noștri, împreună cu care vom dezbate teme prioritare, teme ce au în prim plan rolul femeii în societate și politică, atât la noi în țară, cât și la nivelul Uniunii Europene. În organizația PSD Dolj, femeile sunt susținute, de aceea în momentul de față, la nivelul județului nostru avem 4 femei parlamentar, 8 femei primari, 4 femei viceprimar, inclusiv la Craiova, 10 femei vicepreședinte PSD Dolj, și 97 de femei consilieri. În acest sens, mulțumim conducerii PSD Dolj pentru susținere și încredere”.


Discurs europarlamentar Corina Crețu:

 ”Județul Dolj este cel mai performant în ceea ce privețte reprezentarea femeilor in politică. Am fost surprinsă să văd clipul cu femeile din administrația locală. Reprezentarea la nivel național, în mediul rural, din păcate este un dezastru și ar trebui să facem mai mult pentru aceste femei. Femeile reprezintă jumătate din populația țării și eu nu vă ascund faptul că eu sunt produsul acestei egalități de gen care a fost cumva impusă de Uniunea Europeană. Nu ar trebui să privim ca pe o excepție faptul că femeile pot face politică. La nivelul Uniunii Europene s-a lansat o mare campanie de a elimina stereotipurile conform cărora femeile nu pot face politică. Aveți aici exemplul cel mai bun, doamna Lia Olguța Vasilescu care a trecut prin multe dar cu perseverență, a crezut în echipa și în ea, a reușit să depășească toate obstacolele pe care le-a avut și a schimbat acest oraș”.

Discurs președinte PSD Dolj, Claudiu Manda:

”Salut prezența doamnelor invitate și a colegilor. Faptul că la Conferința Județeană de Alegeri a OFSD avem trei doamne europarlamentar, trei miniștri, dintre care două doamne și pe colegul nostru, domnul Adrian Câciu, și secretari de stat arată prețuirea și respectul pe care PSD Dolj și OFSD Dolj le-au câștigat la nivel național. Este meritul întregii echipe, al Organizației de Femei și vreau să vă mulțumesc tuturor doamnelor și colegilor din PSD Dolj pentru că, prin tot ceea ce faceți la nivelul administrației și politicii mă faceți să fiu mândru de voi! Mă faceți să merg la București cu pieptul în față spunând că reprezint una dintre cele mai puternice organizații din țară. Dacă vorbim de număr de voturi sau procente am fost în ultimii zece ani de zile în top 3. Le spun bun venit în PSD noilor membre și le mulțumesc doamnelor care performează în politică și administrație! Ne mândrim cu rezultatele voastre și vă rog să o țineți tot așa! Vă rog să mă sustineți ca anul viitor, la alegerile locale, pe fiecare listă de consilieri locali în zona eligibilă să se regăsească cel puțin o femeie, cel puțin un tânăr și președinta OFSD Dolj să ocupe un loc în Parlamentul României. De asemenea, vă propun ca domnul ministru Adrian Câciu să fie locul 1 pe lista de candidați la Camera Deputaților și candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Dolj să fie actualul președinte, Cosmin Vasile, cu domnul Antonie Solomon vicepreședinte, pentru că în viitor ni se va alătura și cu acte și va face parte din echipă. La Primăria Craiova vă propun drept candidat pe Lia Olguța Vasilescu. Vă mulțumesc pentru tot și felicit noua președintă a OFSD Dolj, pe Alexandra Presură, un om care a performat la nivelul Organizației de Tineret și sunt convins că o va face și la OFSD!”.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.