Franța a devenit a treia țară europeană care depășește pragul de 100 de mii de decese asociate Covid-19. Peste 65 de mii s-au înregistrat în cel de-al doilea val al pandemiei.

Potrivit Institutului de Sănătate Publică, cu cele 300 de decese înregistrate astăzi, Franța a devenit a treia țară din Europa care depășește acest prag, după Marea Britanie (care are în prezent peste 127 de mii de decese) și Italia (peste 115 mii).

Sursă foto: Euronews

În timpul primului val de pandemie, între martie și mai 2020, au murit aproape 30 de mii de persoane. Majoritatea deceselor s-au înregistrat în timpul celui de-al doilea val, aproximativ 65 de mii, ulterior, în timpul iernii, tulpina britanică cu o contagiozitatea mai ridicată a amplificat efectele  pandemiei în timpul celui de-al treilea val.


Președintele Emmanuel Macron a adus un omagiu pe Twitter celor peste o sută de mii de victime: “Dacă toată energia noastră este astăzi îndreptată spre ieșirea din această încercare, nu vom uita niciun chip, niciun nume”.

Potrivit indexului Bloomberg în privința vaccinării, Franța și-a vaccinat cu cel puțin o doză 17,9% din populație și cu ambele doze circa 6,4%. Până acum, Parisul a administrat 15,7 milioane de doze de ser anti-Covid.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.