BioNTech susține că vaccinul anti-Covid dezvoltat împreună cu Pfizer nu necesită ”o adaptare împotriva variantelor virusului identificate până acum”, însă se studiază eficacitatea unui nou ser, dar și opțiunea administrării unei a treia doze de vaccin.

Compania BioNTech a transmis într-un comunicat de presă că “până în prezent, nu există dovezi care să ateste necesitatea adaptării actualului vaccin anti-COVID-19 împotriva variantelor-cheie identificate până acum. Totuși, am dezvoltat o strategie cuprinzătoare pentru abordarea acestor noi tulpini, în caz că în viitor apare nevoia unor seruri dedicate”.

Astfel, compania a obținut de la Agenția americană pentru Medicamente și Alimentație (FDA) modificarea protocoalelor de studii clinice. În primul rând, va evalua impactul administrării unei a treia doze din actualul vaccin, în fața tulpinilor. În al doilea rând, va evalua impactul unei formule noi, al cărui scop este de “a explora măsurile pe care BioNTech și Pfizer ar trebui să le adopte dacă SARS-CoV-2 ar suferi mutații care necesită actualizarea serului de acum”.

Gruparea farmaceutică declară că vaccinul a fost testat pe o comunitate de 800 de oameni din Africa de Sud, acesta dovedindu-și eficiența: numai 8 persoane din grupul de verificare (care a primit placebo) s-au infectat cu coronavirus.

În același comunicat, BioNTech a publicat rezultatele unui studiu care a cuprins peste 2.200 de persoane, cu vârste între 12 și 15 ani. Vaccinul și-a dovedit eficacitatea în proporție de 100%. BioNTech și Pfizer au cerut deja Agenției Europene a Medicamentului să-i autorizeze vaccinul pentru această categorie de vârstă.

De-altfel, Moderna a anunțat săptămâna trecută că și serul lor are o eficacitate de 96% la adolescenții cu vârste între 12 și 17 ani. S-a mai transmis cu succes și că s-a testat cu succes o formulă actualizată a serului Moderna, care a dovedit eficiență ridicată în fața tulpinilor sud-africană și braziliană.

Sursă: BioNTech

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.