În această dimineaţă, Costeluş Ilie Gheorghe, fostul primar al oraşului Filiaşi, trebuia să se prezinte în faţa instanţei Tribunalului Dolj, fiind reclamant în procesul prin care a solicitat anularea ordinului de prefect ce l-a demis din funcţia de primar.
Numai că acesta s-a îmbolnăvit subit şi a transmis completului o adeverinţă medicală, solicitând amânarea judecării cauzei pe motiv de boală. Totodată, Costeluş Ilie Gheorghe a mai depus o cerere de amânare pentru a-şi angaja un alt apărător ales “având în vedere rezilierea contractului de asistenţă juridică a apărătorilor aleşi”. Doar naivii ar putea crede că fostul primar al Filiaşului, găsit incompatibil de Agenţia Naţionala de Integritate şi instanţa emiţând o hotărâre definitivă şi irevocabilă în acest sens, ar fi rămas fără avocaţi. Mai degrabă, acesta se foloseşte de orice chichiţă avocăţească pentru a amâna cât mai mult inevitabilul, acela de a se organiza noi alegeri în oraşul pe care pare că îl consideră moştenire de familie. De ce moştenire de familie? Pentru că atribuţiile de primar le îndeplineşte tatăl acestuia, Marin Gheorghe. Această mutare a fost şi ea premeditată de fostul primar Costeluş, fiind conştient de faptul că va pierde procesul cu Agenţia Naţională de Integritate după alegerile locale din 2020, iar oraşul urma să ajungă pe mâinile viceprimarului. Însă, nu se ştie cum, Costeluş l-a convins pe viceprimar să îşi dea demisia, astfel încât consilierii locali să desemneze un primar interimar. Culmea: Marin Gheorghe, tatăl acestuia.
Cum Autoritatea Electorală Permanentă a anuţat alegeri locale parţiale pentru luna iunie, Costeluş de la Filiaşi încearcă prin orice metodă ca acestea să nu se organizeze şi în oraşul pe care l-a condus până în momentul în care instanţa de judecată a stabilit că acesta a încălcat legea şi s-a aflat în stare de incompatibilitate. De ce îi este teamă lui Costeluş de alegeri? O întrebare cu mai multe răspunsuri: fie vrea ca tatăl său să mai câştige capital de imagine, fie doreşte ca activitatea sa la cârma primăriei Filiaşi să nu fie analizată şi din documentele existente în instituţie.