Peste 10.000 lei a plătit Costeluș din banii Primăriei Filiași pentru cazare la hotel de 4 stele din Mamaia

În plină stare de alertă, reprezentanții Primăriei Filiași au achiziționat, în anul 2020, de două ori servicii de cazare pe litoralul românesc, într-un hotel de top din stațiunea Mamaia. Peste 100 milioane lei vechi au fost plătiți din bugetul local pentru cazare în hotelul Ambasador, în lunile iulie și august 2020.

Pe 2 iulie 2020, la ora 10:50, Orașul Filiași, în calitate de autoritate contractantă, solicită în sistemul public de achiziții servicii de cazare la Hotel Ambasador, în perioada 13 – 19 iulie 2020. O jumătate de oră mai târziu, achiziția este finalizată prin cumpărare directă, de la SC Expert Diplomatic Tour SRL, o societate din București, la suma de  5.540 ron. În procedura de achiziție nu este specificat cine va sta cazat în această perioadă la hotelul Ambasador, însă cine a mers acolo a fost foarte încântat de priveliște pentru că, o lună mai târziu, angajații primăriei Filiași mai inițiază o a doua procedură de achiziție. În plin sezon estival, Primăria Filiași a plătit alți 5.140 lei pentru servicii de cazare la Hotel Ambasador, pentru 7 zile și 6 nopți, la același hotel Ambasador, prin Expert Diplomatic Business SRL. Plata serviciilor de cazare nu putea fi făcută dacă unul dintre edilii din Primăria Filiași nu semna ordinul de plată.

Peste cei 10.000 lei s-au dus pe apa mării în două săptămâni de cazare la Hotel Ambasador, locație cotată cu 4 stele, situat în zona nordică a stațiunii Mamaia, la doar cîțiva pași de malul mării. Conform descrierii, locația oferă plajă privată, sală de fitness, piscină. Nu știm dacă la Hotelul Ambasador a ajuns unul dintre salariații de rând ai primăriei, dar gurile rele spun că la mare s-ar fi cazat chiar fostul edil Costelul Ilie Gheorghe, care și-a pierdut mandatul de primar după ce a încălcat legea. Adevărul va ieși la iveală abia după ce Curtea de Conturi va efectua o verificare a modului în care au fost cheltuiți banii publici din bugetul local al Primăriei Orașului Filiași. Însă, pare se că fostul primar este disperat să ascundă modul dubios în care a cheltuit banii orașului încât se luptă prin orice mijloc să își pună tatăl în fruntea administrației, de teamă ca alt edil ar putea solicita un control de audit intern, dar și o verificare a Curții de Conturi.   

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.