Nestlé a recunoscut că mai mult de 60% dintre produsele sale nu se încadrează în standardul internațional al produselor sănătoase.

Unele categorii și produse ”nu vor fi niciodată sănătoase oricât am îmbunătăți”. Dintre acestea sunt excluse produsele destinate bebelușilor, cafeaua și produsele pentru persoanele cu anumite boli.

Conform Financial Times, se dovedește că doar 37% dintre alimentele și băuturile Nestlé au un rating de peste 3,5 stele în sistemul de clasificare a produselor sănătoase, dintr-un maxim de 5 stele.  Nestlé consideră acest prag (de 3,5) drept “o definiție recunoscută a sănătății”.

Am adus îmbunătățiri semnificative produselor noastre, dar portofoliul nostru este încă slab performant față de definițiile internaționale ale sănătății într-un peisaj în care presiunea de reglementare și cererile consumatorilor sunt în creștere”, se mai arată în prezentare, potrivit FT.

Datele exclud formulele patentate pentru bebeluși, hrana pentru animale de companie, cafeaua și produsele create special pentru pentru persoanele cu afecțiuni medicale specifice.

Producătorii de alimente se confruntă cu o presiune globală pentru combaterea obezității și promovarea unei alimentații mai sănătoase. Mark Schneider, director executiv al Nestlé, a recunoscut că oamenii doresc o dietă mai sănătoasă, dar a respins afirmațiile potrivit cărora alimentele ”procesate”, inclusiv cele produse de Nestlé și alte multinaționale, tind să fie nesănătoase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here