Soția inginerului ucis de polițiști, Zaharia Barbu, la Pitești: „Poliția a ajuns mai rău ca Miliția”

Sursă Foto: GÂNDUL

Revolta soției inginerului ucis de polițiști în Pitești, indignată de modul în care au acționat oamenii legii. „Poliția noastră a ajuns să fie mai rău decât era Miliția. Miliția nu ar fi făcut așa ceva. Am ajuns ca în America”, a spus soția inginerului, despre intervenția polițiștilor.

„Lasă-l mă, că-l omori”

Mama inginerului decedat zilele trecute povestește că a văzut când unul dintre oamenii prezenți la locul în care a decedat Zaharia Barbu i-ar fi spus unui om al legii să nu îl mai lovească, moment în care un polițist i-a spus că este deja mort.

Polițiștii din Pitești, arestați preventiv pentru uciderea inginerului Zaharia Barbu

Cei 2 oameni ai legii care au intervenit folosind violență săptămâna trecută, la Pitești, au fost arestați preventiv pentru uciderea inginerului Zaharia Barbu.

Tribunalul Argeș a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a agenților de poliție Daniel Drăghici și Ilie Florea, ambii acuzați în cazul morții inginerului Zaharia Barbu, după ce l-au îmburdat și imobilizat la pământ.  Medicii legiști au stabilit că inginerul a murit asfixiat, din cauza presiunii pe gât și pe piept.

„Cei vinovați vor plăti. Fiecare răspunde pentru faptele sale” declară Lucian Bode despre cazul Zaharia Barbu

Ministrul de interne, Lucian Bode, a precizat, într-o conferință de presă, luni, privind cazul inginerului Zaharia Barbu, că este regretabil ceea ce s-a întâmplat, menționând că vinovații vor plăti. Ministrul a reiterat faptul că este o anchetă penală în curs de desfășurare.

Lucian Bode a afirmat luni, într-o conferinţă de presă: ”Pentru mine, ca ministru al MAI, orice misiune încheiată tragic este o palmă dată sistemului de ordine şi siguranţă publică, care zdruncină încrederea românilor în această instituţie fundamentală în stat care este Poliţia Română. Filmul evenimentelor îl cunoaşteţi, nu îl reiau, doar ştiţi că este o anchetă penală în curs, s-a început cu cercetarea faptei, in rem, legat de uciderea din culpă, iar acum vorbim despre o acuzaţie a procurorilor, lovituri cauzatoare de moarte, ştiţi că sunt doi poliţişti reţinuţi cu propunerea de arestare pentru 30 de zile. Cei vinovaţi vor plăti, iar un lucru să fie foarte clar, fiecare răspunde pentru faptele sale”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.