Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a devenit operațional

Actul normativ privind organizarea și funcționarea Ministerului Antreprenoriatului și Turismului (M.A.T) a fost aprobat de Guvernul României.

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului va exercita atribuții specifice, conform reglementărilor în vigoare, în următoarele domenii: comerț, politici comerciale și relații economice internaționale, întreprinderi mici și mijlocii, cooperație și mediu de afaceri, investiții străine și turism.

Numărul maxim de posturi alocat M.A.T, finanțate de la bugetul de stat, este de 589; exclusiv demnitarii și posturile aferente cabinetelor demnitarilor, 83 posturi din acestea fiind distribuite rețelei externe a ministrului.

M.A.T preia personalul, respectiv posturile de la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului și va avea atât structuri de specialitate: Direcția Generală Comerț Exterior, Direcția Afaceri Europene și Implementare PNNR, Direcția Generală Antreprenoriat și Programe de Finanțare, Direcția Investiții Străine, Direcția Generală Turism, cât și structuri de suport: Direcția Juridică și Administrare Societăți, Direcția Economică, Direcșia Resurse Umane, Direcția Achiziții Publice și Administrativ, Corpul de control, Serviciul Comunicare și Protocol, Serviciul Relația cu Parlamentul, Compartimentul Unitatea de Politici Publice, Compartimentul Audit Public Intern, Biroul Informații Clasificate și Structura de Securitate.

Constantin Daniel Cadariu, ministrul antreprenoriatului și turismului, este încrezător în implementarea măsurilor de susținere a mediului de afaceri din România: ”Aprobarea Hotărârii de Guvern reprezintă un pas important în demararea programelor esențiale pentru antreprenorul român, asumate prin programul de guvernare. Alături de reintroducerea voucherelor de vacanță, deblocarea plăților pentru măsura HoReCa și demersurile noastre prin care Ministerul Finanțelor a prelungit schemele de garantare asigurate prin programul IMM Invest și subprogramul AgroInvest până la 30.06.2022, acesta este un alt obiectiv major pe care mi l-am asumat până la final de an. Astfel, am încredere că anul 2022 va fi dedicat exclusiv implicării active în proiectele pentru dezvoltarea României prin intermediul susținerii afacerilor din țara noastră.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.