Costeluș spune adio Primăriei Filiași – în ciuda disperării a pierdut mandatul

Costeluș Gheorghe Ilie a pierdut procesul cu Instituția Prefectului Județului Dolj prin care a solicitat anularea ordinului de prefect care i-a încetat mandatul de primar, fiind găsit incompatibil de Agenția Națională de Integritate. Decizia instanței Tribunalului Dolj este definitivă.

¨Respinge cererea de suspendare a judecăţii cauzei formulată de reclamantul Gheorghe Ilie Costeluş în contradictoriu cu pârâtul Instituţia Prefectului Dolj şi Prefectul Judeţului Dolj, până la soluţionarea definitivă a excepţiei de neconstituţionalitate. Respinge excepţia de nelegalitate a ordinului prefectului nr.132/18.03.2020, ca neîntemeiată. Respinge acţiunea formulată de reclamantul Gheorghe Ilie Costeluş în contradictoriu cu pârâtul UAT Filiaşi prin primar, ca fiind îndreptată împotriva unei persoane fără calitate procesuală pasivă. Respinge acţiunea formulată de reclamantul Gheorghe Ilie Costeluş în contradictoriu cu pârâtul Instituţia Prefectului Dolj şi Prefectul Judeţului Dolj, ca neîntemeiată. Definitivă. Pronunţată astăzi 12.05.2021, ora 15,30, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei¨, se arată în minuta instanței. Prim urmare, postul de primar al orașului Filiași este vacant, urmând a se organiza alegeri pentru desemnarea unui nou edil.

Reamintim faptul că la ora actuală atribuțiile de primar al orașului Filiași sunt îndeplinite de tatăl acestuia, la insistențele lui Gheorghe Ilie Costeluș pe lângă consilierii social-democrați din Consiliul Local Filiași, probabil cu scopul de a controla toate activitățile din cadrul instituției. De asemenea, de-a lungul procesului, Costeluș Ilie Gheorghe a încercat tot felul de tertipuri pentru a amâna decizia instanței Tribunalului Dolj. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.