CJ Dolj atrage aproximativ 50 milioane de euro prin PNI

Consiliul Județean (CJ) Dolj continuă strategia de accesare a finanțărilor nerambursabile pentru lucrări de îmbunătățire a rețelei de transport. Trei proiecte privind modernizarea unor artere rutiere cu o lungime cumulată de aproape 50 de kilometri, care asigură conexiuni cu județe învecinate, au fost aprobate în ședința extraordinară de joi, pentru a fi implementate în cadrul Programului Național de Investiții (PNI) „Anghel Saligny“.

Documentațiile care au fost votate în plenul Consiliului Județean Dolj vizează modernizarea drumului județean (DJ) 652B, care, pornind din drumul național 65C, traversează localitatea Călinești și ajunge la limita cu județul Olt, și a DJ 606A Breasta – Obedin – Mihăița – Potmelțu – Coțofenii din Dos – Scăești – Valea lui Pătru – Salcia – Argetoaia – Iordăchești – Piria – limita județului Mehedinți, în cazul căruia demersul a fost segmentat în 2 loturi. 

Valoarea totală a celor 3 investiții se ridică la 243 de milioane de lei, echivalentul a peste 49 de milioane de euro, cea mai mare parte a sumei urmând să fie obținută de la bugetul de stat, prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny“.

„Suntem hotărâți să folosim fiecare posibilitate de a atrage finanțări nerambursabile, fie din fonduri europene, fie de la Guvern, în mod special pentru susținerea programului nostru de modernizare a rețelei rutiere județene, care reprezintă o prioritate în strategia investițională a CJ Dolj.

Așa cum am mai spus, avem deja în implementare demersuri care vizează drumuri cu o lungime totală de peste 200 de kilometri, adică aproape o cincime din totalul celor pe care le administrăm, pentru care sumele necesare provin din Programul Operațional Regional, Interreg V-A România – Bulgaria sau Programul Național de Dezvoltare Locală II.

Am făcut un pas important în direcția extinderii planului nostru investițional în domeniul transporturilor odată cu ședința extraordinară de astăzi a CJ Dolj, în cadrul căreia au fost supuse aprobării 3 proiecte de hotărâre necesare pentru a obține finanțare prin intermediul Programului Național de Investiții «Anghel Saligny» pentru noi demersuri de modernizare a infrastructurii rutiere. Astfel, am împărțit DJ 606A în două segmente, pentru a se încadra în valorile prevăzute în ghidul de finanțare, la care se adaugă drumul județean 652B Călinești – Vulpeni.

Odată aprobate aceste hotărâri, putem să depunem spre finanțare cele trei investiții care vizează, în total, aproape 50 de kilometri de drumuri și pentru care este nevoie de aproximativ 50 de milioane de euro, fonduri pe care le vom asigura în principal prin Programul «Anghel Saligny»“, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile.

Proiectul „Modernizare DJ 652B DN 65C – Călineşti – limita județului Olt“ are prevăzută o valoare totală de 22.261.557,15 lei, inclusiv TVA, din care 21.904.374,49 lei este finanțarea solicitată în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny“.

În cazul 606A Breasta – Obedin – Mihăița – Potmelțu – Coțofenii din Dos – Scăești – Valea lui Pătru – Salcia – Argetoaia – Iordăchești – Piria – limita județului Mehedinți, suma necesară pentru modernizare este de 90.546.975,96 lei pentru primul tronson (între Breasta și intersecția cu DJ 606F) și de 130.670.474,09 lei pentru cel de-al doilea, fondurile care urmează să fie asigurate de la bugetul de stat, prin PNI „Anghel Saligny“, ridicându-se la 84.284.966,36 lei, respectiv 122.182.061,40 lei.  

Cele 3 proiecte prevăd intervenții complexe, care includ, în afara refacerii părții carosabile, lucrări precum amenajarea de trotuare cu o lungime cumulată de 59 de kilometri, realizarea de șanțuri și rigole în lungime totală de peste 84 de kilometri, dar și reabilitarea podurilor de pe traseele tronsoanelor de drum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.