Suedia. Persoanele vaccinate vor beneficia de “ușoare relaxări ale restricțiilor”. Printre acestea, posibilitatea de a se întâlni în grupuri, chiar și la interior, sau permisiunea ca bătrânii să meargă la magazine în orice moment al zilei.

Sursă foto: Nature
Sursă foto: Nature

La trei săptămâni după administrarea primei doze de vaccin se pot întâlni cu alte persoane chiar în spații închise, în casele de îngrijire a bătrânilor vor fi reluate toate activitățile comune, iar pensionarii vaccinați pot merge din nou la cumpărături.
“Acum este în regulă ca o bunică vaccinată să-și îmbrățișeze nepoții”, a spus șeful Agenției de Sănătate Publică, Johan Carlson.

Sursă foto: https://www.nature.com/articles/d41586-020-03334-w

Cu toate acestea, el a subliniat că modificările reprezintă ”o ușoară relaxare” a restricțiilor și că nici măcar cei care au fost vaccinați nu vor putea să revină la un mod de viață complet normal, întâlnirile în grupuri foarte mari nefiind permise încă. Angajaților li se recomandă în continuare să lucreze de acasă pe cât posibil.


Având în vedere rata de infectare, a doua cea mai mare din Europa după San Marino, autoritățile au spus că nu este momentul să reducă restricțiile și pentru alte grupuri. 

Până acum au fost vaccinați cel puțin cu prima doză aproape o cincime dintre suedezi, în mare parte persoane de peste 60 de ani, inclusiv aproape toți bătrânii din casele de îngrijire. Programul de vaccinare al Suediei a fost afectat de întârzieri, în special din cauza problemelor legate de furnizarea vaccinului și a îngrijorărilor legate de potențialele efecte secundare generate de vaccinurile Astra Zeneca și Johnson & Johnson.

Suedia se numără printre țările europene care negociază cu Rusia pentru achiziționarea vaccinului Sputnik.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.