Peste 20 de mii de persoane vaccinate la Maratonul din București, dublu față de așteptările organizatorilor. Cei imunizați în cadrul maratonului vor primi rapelul peste 3 săptămâni, la aceleași centre.

Sursă: Biziday.ro

Cele două centre deschise pentru maratonul vaccinării au funcționat la Sala Palatului și la Biblioteca Națională, unde au fost organizate 50 de fluxuri. Serul folosit pentru inoculare a fost cel produs de Pfizer. Evenimentul a fost organizat de Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” București împreună cu alte autorități.

De-asemenea, cei care s-au vaccinat în cadrul acestui maraton, vor putea primi rapelul peste 3 săptămâni, la aceleași centre unde au primit și prima doză.

Organizatorii au anunțat că 20.360 de persoane au fost vaccinate, depășind cu mult așteptările. Rectorul Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila”, medicul Viorel Jinga afrimă că “maratonul a fost un succes”. În proiect au fost implicați peste 1.500 de voluntari.

Principalele declarații ale rectorului UMF, Viorel Jinga:

  • 20.360 de persoane vaccinate, cu mult peste așteptări. Noi ne-am propus să fie cât mai mulți vaccinați. Maratonul a fost un succes. 
  • Mulțumim STS, care a făcut un soft ce a permis scanarea și strângerea datelor direct în registrul de vaccinare. 
  • Această acțiune a fost pregătită în doar câteva zile care au inclus și sărbătorile Pascale. Au fost 1.549 de voluntari implicați în acțiune. 
  • Despre reacțiile secundare, care au fost foarte puține: 9 hipotensiuni, 10 hipertensiuni, 10 cazuri de amețeli. Aceste efecte au fost cauzate de emoții, de fapt.

Medicul Mihai Craiu:

  • Mesajul de luat acasă pentru mine este că putem construi ceva împreună atunci când vrem. Este posibil să ducem efortul acesta de vaccinare și mai departe dacă vrem să atingem acea cifră dătătoare de speranță, de 10 milioane de persoane vaccinate la mijlocul verii.
  • Românii au arătat că ei cred în știință, nu în pseudo-știință, și nu stau speriați de tot felul de ipoteze halucinante de persoane care vor să producă frică. Nu cred că mesajul care va scoate România din pandemie este unul cu depresie și cu frică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.