Nătărăii lui Costeluș se fac de baftă: își aruncă virgule între ochi

În lupta de a-l transforma pe tatăl său din pensionar în primarul orașului Filiași, Costeluș Ilie Gheorghe a strâns în jurul său mai multe persoane mai mult sau mai puțin spirituale. Din grupul acestora face parte și colectivul redacțional al site-ului www.gazetadefiliași.ro, înregistrat pe numele unei societăți comerciale din comuna doljeană Urzicuța, al cărui acționar principal este o fostă jurnalistă craioveană.

Încă din perioada de precampanie, pe acest site au fost publicate numeroase articole la adresa contracandidaților, în pix fiind luat cel mai des liberalul Daniel Pităroiu. Disperarea lui Costeluș e atât de mare încât apelează la acest colectiv redacțional pentru a analiza orice ieșire publică a contracandidatului său. “Deontologii” de la gazetadefiliași.ro pretind a fi atât de capabili încât să analizeze un material de publicitate electorală publicat pe site-ul gds.ro însă, din dorința de a-i demonstra mărețului Costeluș că execută ordinele instant, dovedesc că ar trebui să revină pe băncile școlii gimnaziale, la orele de gramatică, în timpul cărora cu siguranță le-a fost spus de către profesori că virgula nu se pune între subiect și predicat atunci când acestea se află în vecinătate ,precum în fraza pe care o cităm din gazetadefiliași.ro: “Candidatul PNL la Primăria Filiași, a publicat un material electoral (…)”.  Experții în gramatica limbii române îi sfătuiesc pe cei care doresc să folosească corect virgula să o facă doar în situația în care dețin siguranța celor scrise. Dar să trecem peste această greșeală, pentru că lecturând articolul constatăm adevărata problemă a deontologilor de la gazetadefiliași.ro. De fapt, ei vor să sublinieze marile realizări ale fostului edil al orașului Filiași, Costeluș Ilie Gheorghe. Numai că propagandiștii au uitat un amănunt: nu Costeluș candidează, ci tatăl acestuia, Marin Gheorghe, un septuagenar marionetă, ajuns în politică la cerința fiului său disperat că și-a pierdut “măreția” atunci când inspectorii ANI l-au declarant incompatibil. Întrebarea la care ar trebui să răspundă locuitorii orașului și satelor aparținătoare este aceasta: Cine va decide soarta orașului? Dacă ar fi să ne ghidăm după spusele celor de la gazetadefiliași.ro, este vorba de un primar care în ultimii ani a fost marioneta fiului său avid de putere.

Exemplificăm în fotografiile atașate articolului din mărețele realizări ale administrației Costeluș Ilie Gheorghe, străzi asfaltate, parc industrial, piață modernă, trotuare în zona centrală. Toate la cea mai înaltă calitate. Desigur, suntem ironici!  

Trotuarul, vis a vis Primăria Orașului Filiași
Parcare în zona Băncii Transilvania
Stradă asfaltată în Filiași. Capacul de la canalizare face parte din decor
Parcul Industrial Filiași
Priveliștea de la poarta Parcului Industrial

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.