Campania de vaccinare a copiilor cu vârste între 12 şi 15 ani ar putea începe miercuri, doar dacă toate procedurile impuse de Agenţia Europeană a Medicamentului vor fi finalizate

Campania de vaccinare a copiilor cu vârste între 12 şi 15 ani începe miercuri, dacă vor fi finalizate toate procedurile impuse de Agenţia Europeană a Medicamentului

Comitetul de coordonare a vaccinării anunţă că, de pe data de 2 iunie, este posibil să înceapă imunizarea împotriva COVID-19 a copiilor cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani, cu vaccinul Pfizer/BioNTech. Acest termen este condițitonat de finalizarea procedurilor derulate de Agenţia Europeană a Medicamentului, conform calendarului agreat.

”Campania de imunizare în rândul copiilor vine după ce Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a emis vineri, 28 mai a.c., recomandarea de autorizare a vaccinului Comirnaty împotriva COVID-19 pentru această categorie de vârstă. Schema de vaccinare recomandată constă în administrarea a două doze, la un interval de 21 de zile. Pentru facilitarea înscrierii la programare, platforma electronică va fi optimizată şi, începând cu data de 1 iunie, permite înscrierea la vaccinare a minorilor prin intermediul conturilor părinţilor, tutorilor sau ale aparţinătorilor legali”. a transmis CNACV printr-un comunicat de presă.

De asemenea, copiii vor avea prioritate la vaccinate, neavând nevoie de programare in prealabil, fiind nevoie doar de prezentarea directă în centrele de vaccinare, la cabinetele medicilor de familie, unde se administrează acest tip de vaccin, sau la evenimentele de tip maraton, drive-trough etc.

”Vaccinarea este gratuită şi voluntară, iar pentru facilitarea procesului de vaccinare pot descărca de pe site-ul ROVACCINARE atât chestionarul de triaj, cât şi formularul de consimţământ informat prin care îşi exprimă acordul în acest sens. Documentul poate fi semnat de către unul dintre părinţi, de tutorele sau reprezentantul legal, iar în centrul de vaccinare, adulţii vor prezenta actele de identitate valabile care să ateste calitatea acestora (CI, paşaport, pentru adulţi şi certificatul de naştere, în cazul celor care nu au împlinit 14 ani)”, au continuat autoritățile.

Conform studiilor efectuate, eficacitatea vaccinului în rândul copiilor intre 12-15 ani este mult mai mare decât la adulți.

De asemenea, din aceleași studii reiese faptul că în grupul copiilor care au fost vaccinaţi nu s-au înregistrat cazuri de COVID-19, comparativ cu lotul copiilor nevaccinaţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.