Arad. Parchetul General a schimbat încadrarea faptei în dosarul exploziei din weekend, de la “omor” la “omor calificat cu premeditare”. Făptuitorul riscă pedeapsa detențiunii pe viață.

Sursă: ISU Arad

Procurorii Parchetului General au încadrat explozia de la Arad, soldată cu decesul omului de afaceri Ion Crișan, la ”omor calificat cu premeditare”, după ce inițial, când au preluat dosarul,  încadrarea fusese de ”omor”.

Într-un comunicat de presă, procurorii precizează că:

  • ercetările se efectuează sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor calificat cu premeditare, în urma exploziei decedând o persoană de sex masculin.
  • În cursul zilei de ieri, a fost finalizată cercetarea la fața locului.
  • Procurorul de caz a dispus realizarea mai multor lucrări criminalistice (expertize și constatări) din multiple specialități, raportat la natura complexă a aspectelor care sunt investigate.
  • În cauză au fost audiate mai multe persoane,  în continuare fiind efectuate activități de urmărire penală în ritm continuu și susținut.

În cursul dimineții, într-o declarație publică, Ministrul de Interne a confirmat faptul că anchetatorii au varianta unui asasinat cu bombă, ca principală pistă de investigare a exploziei. ”Luăm în calcul mai multe ipoteze de lucru, au fost audiați martori și sunt vizualizate imagini de pe traseul victimei și nu numai”, a spus Bode.

Ministrul de Interne a ținut să precizeze că evenimentul de la Arad este unul singular, iar România este o țară sigură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.