Apel de proiecte pentru industria HORECA. Baza de calcul a ajutorului va fi certificată și asumată de un expert contabil sau un auditor financiar.

Ministerul Economiei a anunțat miercuri, 02.05.2021, că în perioada următoare va fi lansat apelul de proiecte pentru industria HORECA sub forma granturilor de ajutor de stat, instituite în baza Ordonanței de urgență nr. 224/2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar întreprinderilor din domeniul turismului, alimentației publice și organizării de evenimente, a căror activitate a fost afectată în contextul pandemiei de COVID-19.

Actul normativ precizează că baza de calcul a ajutorului solicitat trebuie certificată și asumată de către un expert contabil, o societate de expertiză contabilă, membrii CECCAR, un auditor financiar sau o firmă de audit; selecția și remunerarea acestora revine exclusiv aplicanților.

În acest context, Ministerul Economiei face apel la potențialii beneficiari, să pregătească din timp raportul de expertiză contabilă, întocmit conform reglementărilor CECCAR – Standardului profesional- nr. 35 ”Expertize contabile” sau, după caz, a raportului de audit, întocmit conform ISRS 4400 ”Misiuni pe baza procedurilor convenite”.

Expertul contabil sau auditorul financiar își asumă totodată și întocmirea unei anexe care va însoți raportul (raportul sinteză), anexă realizată conform Anexei nr. 7 la procedura de implementare a schemei, care este în consultare publică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.